مطالعات زمینشناسی
مطالعات زمینشناسی بهعنوان اساس پژوهش در مراحل اکتشاف مقدماتی معدن، نیمه تفصیلی و تفصیلی شامل شناسایی رخسارههای سنگی، آلتراسیون و کانیشناسی است. به این صورت که ابتدا مطالعات زمینشناسی توسط تیم فنی طی پیمایشهای صحرایی صورت میگیرد و در مراحل بعدی جهت تکمیل مطالعات اکتشافی اقدام به برداشت نمونههای سنگی و کانیسازی و تهیه مقاطع نازک و نازک – صیقل باهدف تهیه نقشههای زمینشناسی، آلتراسیون و کانیسازی میشود. هر کدام از این نقشهها بسته به مورداستفاده در سازمان صمت در مقیاسهای مختلف و با استانداردهای تعریف شده سازمان تهیه میشود. تیم تخصصی زمینشناسی مجموعه با در اختیار داشتن کارشناسان مجرب توانایی انجام کلیه مطالعات زمینشناسی، تهیه نقشههای زمینشناسی و موضوعی مختلف در مقیاسهای مختلف، نمونهبرداری لیتوژئوشیمیایی، ژئوشیمی و کانی سنگین، مطالعات و نمونهبرداری از مغزههای حفاری دارد.
مطالعات دورسنجی
مطالعات دورسنجی یکی از کمهزینهترین مراحل در اکتشاف مقدماتی معدن است بهطوریکه جهت بارزسازی آلتراسیون (هر نوع آلتراسیون میتواند شاخصه یک نوع کانیسازی باشد)، خطوارهها و گسلهای بزرگ به پردازش تصاویر ماهوارهای استرو لندست، با استفاده از روشهای مختلف پرداخته میشود. لازم به ذکر است که مطالعات دورسنجی بهتنهایی فاقد اطلاعات کافی در زمینه اکتشاف مواد است و صرفاً یک دید اولیه از محدوده در اختیار معدن دار قرار میدهد. تیم تخصصی GIS & RS مجموعه آمادگی انجام کلیه مطالعات دورسنجی، فتوگرامتری و تهیه دیتابیسهای زمینشناسی و معدنی را دارا است.
مطالعات ژئوفیزیک
یکی از روشهای بررسی پتانسیل وجود آهن در عمق استفاده از روشهای ژئوفیزیکی مانند مگنتومتری است که امکان شناسایی و ارائه مدلهای ژئوفیزیکی مرتبط با کانیسازی آهن را دارد. ازاینرو پس از برداشت دقیق دادههای شدت میدان روی پروفیلهای ازپیشطراحیشده، اقدام به تهیه نقشههای لازم با استفاده از نرمافزار میشود. در نهایت با کمکگرفتن از اطلاعات زمینشناسی، دورسنجی، ژئوشیمی به تحلیل نقشههای تهیه شده پرداخته میشود. تیم تخصصی ژئوفیزیک شرکت با داشتن چندین دستگاه مگنتومتری آماده ارائه خدمات برداشت و تجزیهوتحلیل اطلاعات و بررسی پتانسیلهای ماده معدنی آهن در محدودههای اکتشافی میباشد.
حفاری اکتشافی
تیم حفاری اکتشافی شرکت با دارابودن چندین دستگاه پیشرفته و منحصربهفرد در کشور توانایی حفاری مغزهگیری در عمقهای بالا را دارد و میتواند در مطالعات زیرسطحی و عمقی به بخشهای مختلف معدنی کمک شایانی را انجام دهد. با استفاده از حفاری مغزهگیری، اقدام به بررسی وضعیت (شیب و امتداد، عمق) و عیار کانیسازی در عمق میشود. بهطوریکه با استفاده از حفاریها و مطالعات انجام شده در این زمینه میتوان به تخمین و ارزیابی ذخیره معدنی در مراحل بعدی پرداخت.
نقشهبرداری با پهپاد
بهمنظور تهیه توپوگرافی سطح محدوده اکتشافی یا معدنی و بهمنظور استفاده در مدلسازیهای ماده معدنی و همچنین در معادن فعال برای دپو متری و تعیین احجام تیم تخصصی نقشهبرداری و فتوگرامتری شرکت، توانایی برداشت اطلاعات موردنیاز برای تهیه نقشه توپوگرافی، DEM و تصویر اورتوفتو را برای انجام مطالعات بعدی دارا میباشد. همچنین با دارابودن تیم تخصصی محاسباتی امکان محاسبات احجام از قبیل دپو باطله، دپو ماده معدنی و را دارا است.
اکتشاف معادن با مدلسازی
پس از انجام عملیات حفاری اکتشافی بهصورت مغزهگیری و انجام فعالیتهای اکتشافی، با استفاده از اطلاعات بهدستآمده از مطالعه لاگها از قبیل سنگشناسی، عیار (در طول گمانه)، مشخصات چالهای حفاری (شیب، آزیموت و فاصله از دهانه چال)، مختصات چالها و نقاط توپوگرافی برداشت شده طی عملیات نقشهبرداری، اقدام به مدلسازی پیتها، رمپها و همچنین تخمین و ارزیابی ذخایر با استفاده از نرمافزارهای Gemcom Surpac و Data mine میشود. هدف اصلی از این فعالیت تسهیل در روشهای به کار گرفته جهت فرایند استخراج ماده معدنی میباشد.